Katerheidemolen, Mariaburg (Brasschaat)

Katerheidemolen

Sinds 2016 kreeg de Katerheidemolen in Mariaburg nieuw leven. Deze molen is volledig gerenoveerd en wordt nu gebruikt als een gezellige bar en taperia, genaamd 1765, dat door een jonge enthousiaste persoon wordt uitgebaat.

Bij de renovatie van de molen gingen er ook zonneschermen geplaatst worden zodat er een droog terras aanwezig was. De molen beschikte over verschillende types verankeringen in de gevel. Voor de afmetingen van de zonneschermen te kunnen bepalen, werd er beroep gedaan op de diensten van Landmeter-expert Dries Roos.

Opmeting

Het doel van de meting was te weten komen wat de afstanden (driedimensionaal) tussen de verschillende types verankeringen was. Hiervoor diende een nauwkeurige opmeting te gebeuren van de verankeringen en de molen zelf. Zo kon de ontwerper van de schermen duidelijk bepalen waar er in de betonplaten een boring moest uitgevoerd worden. Op deze manier kon er een extra verankering worden geplaatst.