Landmeter Brasschaat

Digitaal Terreinmodel (DTM) – Hoogtemeting

In opdracht van Delta-H Engineering moest er van een digitaal terrein model worden opgemaakt van een terrein met kasteel van 8 hectare grond.

Dit was nodig zodat ze een perfect inzicht zouden hebben over de afwatering van het terrein.  Deze opdracht is snel en nauwkeurig door Landmeter-expert Dries Roos uitgevoerd.

Over Delta-H Engineering

Deze onderneming is een jong en dynamisch multidiciplinair ingenieursbureau. Zij bieden een meerwaarde aan bedrijven door ondersteuning te bieden aan ontwerp, studie en projectleiding. Dit bedrijf is gelegen in Merksem.

Over het project: Kasteel Brasschaat

Bij dit project diende de tuinarchitect een digitaal terreinmodel (DTM) te bekomen van het perceel. Een DTM geeft een driedimensionale weergave van het terrein. Door gebruik te maken van hoogtelijnen (of kleurenkaart) is het duidelijk hoe de afwatering juist verloopt. Op het terreinmodel kunnen ook profielen getrokken worden zodat het visueel heel makkelijk te lezen is.

Een tweede puntje dat er voor dit project diende te gebeuren, was een hoogteverschil bij de dorpels van de moestuin. Hierbij worden de hoogtes van de dorpels door middel van een waterpassing bepaald. Zo was het hoogteverschil snel en nauwkeurig bepaald.