Plaatsbeschrijvingen

Een plaatsbeschrijving komt voor bij:

Aanvang en einde huurcontract:

Deze plaatsbeschrijving is zeer belangrijk om betwistingen en discussies over schade te vermijden. Het biedt zowel voordelen voor de huurder als de verhuurder. Bij aanvang van het huurcontract wordt er naar de huidige toestand van de woning gekeken. Hierbij wordt alles zeer gedetailleerd in een verslag opgenomen. Dit verslag bevat een gedetailleerde tekst over de woning met een bijkomende fotoreportage. Op het einde van het huurcontract wordt er een nieuwe plaatsbeschrijving opgemaakt. Men gaat deze vergelijken met de plaatsbeschrijving bij aanvang van het huurcontract. Zo kan men aantonen dat er eventuele schade aan de woning is aangebracht. Met dit soort plaatsbeschrijvingen weet de huurder en verhuurder welke schade vergoed of hersteld moet worden.

Aanvang en einde werkzaamheden:

Dit geldt vooral voor aannemers. Als er werken tegen een aanpalende woning van een andere persoon gebeuren, wordt er aangeraden om een plaatsbeschrijving op te maken. Het is niet verplicht, maar het is wel raadzaam om er één te laten uitvoeren. Dit is om ruzies te vermijden tussen beide partijen. Hierdoor is er bewijs voor schade die kan veroorzaakt worden door de werken. Voor deze schade is de aannemer verantwoordelijk.

Indien u vragen heeft, mag u gerust contact opnemen.

 

Plaatsbeschrijving voorbeeld