Prekadastratie

Volgens het KB van 18 november 2013 dient bij een splitsing van een perceel een opmetingsplan met bijhorend referentienummer toegevoegd te worden aan de notariƫle akte van de verkoop.

Bij de opmaak van een basisakte of bij een wijziging van een bestaande basisakte van een appartement dient een prekadastraal uittreksel toegevoegd te worden.

Bovenvermelde plannen worden geregistreerd bij de AAPD, ook wel gekend als ‘het kadaster’. In de eerste fase komt de landmeter-expert langs om een aantal controlemetingen uit te voeren. Het onroerend goed wordt nauwkeurig in plan gebracht zodat er een duizendste-verdeling kan berekend worden. Als het plan klaar is, wordt dit geregistreerd bij het kadaster. Na goedkeuring van het plan wordt er een samenvatting en een referentienummer doorgestuurd die de notaris nodig heeft voor de vervollediging van de akte.

Indien er een basisakte wordt opgemaakt en er zijn nog geen plannen ter beschikking, dan mag u mij zeker contacteren.